Workshop

INDISCH KOKEN

Workshop @Tante Pop


Tante Pop nodigt je uit voor haar workshop Indisch Koken. Zij ontvangt je met hapje en drankje waarna zij je langs de basiskruiden voert. Zij laat je ruiken, voelen en proeven van kruiden en ingrediënten zoals sereh, laos, djinten, djahé, kencur, ketumbar, kunjit en bijvoorbeeld daun salam. Tijdens haar uitleg word je al aan het werk gezet met de kruiden en de vijzel voor het maken van boemboe’s, de basis van elk Indisch gerecht. Afhankelijk van het aantal deelnemers bereid je in twee- of drietallen 2 tot 3 gerechten. Gezien de lange bereidingstijd van sommige gerechten is het nodig om de workshop al (laat in de) middag of vroeg in de avond te starten. De gerechten die worden gemaakt staan in principe vast. Voorkeuren zijn altijd bespreekbaar met Tante Pop, het programma wordt daarop aangepast. De avond sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd aan de gezellige aanschuiftafel.


Tante Pop ziet je graag terug in haar workshop. Samen lachen, kletsen en heerlijk Indisch eten voorbereiden. Top toch! Reserveer nu snel via het formulier.


Reserveren


In overleg en volgens planning

All-in* € 75,- excl. BTW p.p.

WAT KRIJG JE

• Uitleg/instructie door Tante Pop • Ingrediënten • Een afwasser • Een schort in bruikleen • Een drankarrangement met 4 drankjes (gemiddeld) per persoon, wijn, bier of frisdrank • Karaffen water • Koffie of thee. Variaties in tijdsduur, aantal drankjes en prijs zijn vanzelfsprekend bespreekbaar • Duur ca. 4,5 uur

Waardevol
bezoek


Zelfs Robert Kreis kwam even langs om te koken. Een goede vriend alom. 70 jaar en nog steeds kras! Waar ken jij hem van?

Robert Kreis

Selamat
datang!


Tante Pop gebruikt enkel en alleen Indonesische kruiden en ingrediënten voor haar gerechten. Volg de button en je treft daar enkele voorbeelden.

Kruiden & ingrediënten

STILLE KRACHT

Vrolijk zingen tijdens het koken zorgt ervoor dat de gerechten niet zullen mislukken en dat ze extra smakelijk zullen zijn. koken in een depressieve of negatieve bui zal nooit het gewenste resultaat opleveren.

Een ongetrouwd meisje of ongehuwde vrouw mag tijdens het fijnwrijven van de kruiden in de cobek niet praten. Doet ze dat wel dan krijgt ze een echtgenoot met hetzelfde pokdalige gezicht als de bodem van de cobek.

Wanneer een ongetrouwd meisje of ongehuwde vrouw uit de wok of wajan eet, zal ze nooit een man krijgen.

Eten uit de cobek brengt ongeluk

Het bereiden van een maaltijd die bestaat uit nasi kuning (gele rijst) en zeven verschillende gerechten brengt geluk

bron: 'De stille kracht van de Indonesische keuken' van Lonny Gerungan